BG DOM 56 je dom za negu starih i bolesnih lica koji svojim korisnicima pruža usluge boravka, ishrane, nege, zdravstvene zaštite, usluge socijalnog rada i kulturne i zabavne aktivnosti, u zavisnosti od interesovanja korisnika. Ovo je mirno, toplo, prijateljsko okruženje za starije osobe i članove njihovih porodica. Korisnicima je obezbeđen celodnevni stručni nadzor lekara i medicinskih sestara. Sa korisnicima obolelim od Alchajmerove bolesti i onima sa visokim stepenom demencije radi vrhunski obučeno osoblje sa višegodišnjim kliničkim iskustvom. Jedna od značajnih prednosti našeg doma je mogućnost dnevnog, nedeljnog ili mesečnog boravka u skladu sa potrebama naših korisnika.

Usluge:
BG DOM 56 svim svojim korisnicima pruža vrhunski medicinski nadzor lekara i medicinskih sestara tokom 24 časa, svakog dana u nedelji. Na raspolaganju su i lekari specijalisti, fizioterapeuti i socijalni radnik. Svakodnevno se prati zdravstveno stanje klijenata, merenjem krvnog pritiska, telesne temperature, nivoa šećera u krvi i ostalih vitalnih parametara. Klijentima kojima je potrebna svakodnevna nega i terapija obezbeđena je posebna nega od strane medicinskih sestara.

Ishrana:
U našem domu redovno se pripremaju tri glavna obroka i dve užine. Postoji i poseban program ishrane, prilagođen dijabetičarima, koji se priprema pod kontrolom nutricioniste, a moguća je i priprema hrane prema specifičnim potrebama i željama naših korisnika.

Smeštaj:
BG DOM 56 se nalazi u urbanom delu, nedaleko od samog gradskog jezgra, a ipak pruža savršen mir i opuštanje svojim stanovnicima. Reč je o udobnoj porodičnoj vili sa prostranim dvorištem koja svojim korisnicima pruža osećaj kao da su kod svoje kuće. U ponudi doma su dvokrevetne i trokrevetne sobe, kompletno opremljene novim nameštajem, televizorom i klima uređajem. Na svakom spratu se nalaze trpezarija i dnevni boravak sa kaminom. Sve prostorije su pod konstantnim video nadzorom.